Održivi razvoj Studenačkih glavica

Društvo mladih ekologa Nikšić trenutno realizuje projekat „Održivi razvoj Studenačkih glavica“ koji je finansijski podržana od strane „Fonda za aktivno građanstvo“ kroz program građanska akcija.

Tokom dosadašnjih aktivnosti na projektu u  „Eko parku Blace“, uspjeli smo da saniramo prilazni put u dužini od 400 m, uklonimo otpad i korov duž puta, napravimo most u dužini od 5 m, prokrčimo kružnu trim stazu u dužini od 450 m i duž nje postavimo 7 klupa i 4 stola. Za izradu mobilijara djelimično su nam poslužila obaljena stabla duž pojasa koji smo krčili i na taj način smo uspjeli da uradimo više od planiranog. Kroz ovaj projekat „Eko park Blace“ dobija jednu novu atraktivnu površinu koja će posjetiocima služiti za ugodan boravak i rekreaciju.

Tokom oktobra dovršili smo roštilj koji je u fazi izgradnje bio degradiran od strane neodgovornih posjetilaca a Jelena Ivanović se potrudila da ispiše putokaze, važna obavještanja i ekološke poruke u parku.

Projekat osim terenske ima i institucionalnu komponentu koja se odnosi na stvaranje neophodnih preduslova da se Studenačke glavice kao predio sa posebnim geografskim i prirodnim odlikama stave pod formalnu zakonsku zaštitu i u tom smjeru smo obavili razgovor sa prdstavanikom lokalne uprave.

Projekat „Održivi razvoj Studenačkih glavica“se planski realizuje od jula 2017. a osnovni cilj projekta je eko turistička valorizacija Studenačkih glavica i Blaca u skaldu sa principima održivog razvoja.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s