Upoznaj skriveni Nikšić

Društvo mladih ekologa realizuje projekat „Promocija i valorizacija nedovoljno iskorišćenih eko turističkih potencijala Nikšića“ koji je finansijski podržan na konkursu SO Nikšić za nevladine organizacije.

Trenutno se realizuje treća faza, koja podrazumijeva izradu „Analize nedovoljno eko turistički afirmisanih lokaliteta u Opštini Nikšić“. Analiza ima zadatak da jednostavnim jezikom, kako stručnoj tako i laičkoj javnosti, predstavi mogućnosti unapređenja eko turističke ponude grada na lokalitetima koji su poznati široj javnosti ali nijesu dovoljno iskorišćeni, kao i na lokalitetima koji do sada nijesu valorizovani i poznati široj javnosti.

Nikšić ima povoljan geografski i geostrateški položaj, obnovljive prirodne resurse i dobru povezanost putnom infrastrukturom sa susjednim opštinama u Crnoj Gori i regionom sa sjeverozapadne strane što su dobre mogućnosti za razvoj turizma ali postojeća turistička atraktivna osnova (prirodne ljepote, kulturna baština i sl.) nije dovoljno promovisan široj javnosti i iskorišćena na odgovarajući način.

Od projektom planiranog opisa 10 – 15 lokaliteta analiza za sada sadrži opis 22 lokaliteta. Tako se u njoj našao opis eko turističkog korišćenja vodenog resursa, speleološke atraktivnosti, opis kulturno istorijskih spomenika (Jerinin grad, Nikšin ploča, arheološko nalazište Gradina, Voltica…, mogućnosti razvoja eko sela, ideja za prenamjenu Doma revolucije u atraktivni prirodnjački centar, kao i ideje za razvoj gastronomskih manifestacija…

Kako je projekat koncipiran da u partnerskoj akciji sa institucijama i organizacijama u zajednici doprinese obogaćivanju eko turističke ponude grada ovom prilikom vas molimo, ukoliko prepoznajete neki specifičan lokalitet u Opštini Nikšić, da dostavite informacije sa fotografijama o njemu i tako doprinesete boljem eko turističkom predstavljanju grada.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Upoznaj skriveni Nikšić

  1. Povratni ping: Foto konkurs za promociju turizma u Nikšiću

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s