Obilježimo zajedno Međunarodni dan rijeka

Povodom međunarodnog dana rijeka 14. 03. 2018. godine, nevladine organizacije TK Montenegro i Društvo mladih ekologa Nikšić u saradnji sa IPC Tehnopolisom obilježiće ovaj međunarodni dan kroz niz aktivnosti: foto konkurs, izložba fotografija i akcija uklanjanja čvrstog otpada pored rijeka na teritoriji opštine Nikšić.

Povodom međunarodnog dana rijeka od otvoren je foto konkurs pod sloganom „SAČUVAJMO RIJEKE “ i pozivamo građane Nikšića i okoline da sa svojim fotografijama učestvuju i doprinesu obilježavanju ovog značajnog međunarodnog datuma.

Posebnih propozicija za kvalitet fotografije nema, već je potrebno dostaviti fotografije sa primjerima kako lošeg tako i dobrog odnosa prema vodnom resursu. Foto konkurs traje do 10.03.2018. godine i fotografije možete dostavljati na e-meil:  klastermontenegro@gmail.com

Cilj ovog konkursa je da skrenemo pažnju javnosti na neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima u lokalnoj zajednici i da pokrenemo inicijative koje će doprinijeti poboljšanju stanja na terenu. Prezentacija fotografija pod sloganom „ SAČUVAJMO RIJEKE “ kao i izložba fotografija o nikšićkim vodotocima koje su u ranijem periodu napravile NVU TK Montenegro i Društvo mladih ekologa biće predstavljeni u IPC Tehnopolisu 14.03.2018. godine sa početkom u 18h.

Takođe, povodom međunarodnog dana rijeka organizovaćemo akciju uklanjanja otpada sa obale jedne nikšićke rijeke. Akcija uklanjanja otpada na lokaciji jedne nikšićke rijeke se planira za 11.03.2018 i koristimo priliku da pozovemo građane da nam se priključe i tako daju svoj lični doprinos u očuvanju naših rijeka. Lokacija će biti određena nakon obilaska terena na osnovu vrsta i količine otpada koje su deponovane na lokaciji i o tome će učesnici akcije biti naknadno obaviješteni. Molimo sve zainteresovane da nam se obrate na gore navedenu mail adresu. Takođe Vam stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s