Obilježen Međunarodni dan rijeka

Povodom 14.marta, Međunarodnog dana rijeka, nevladine organizacije TK „Montenegro“ i Društvo mladih ekologa Nikšić, u saradnji sa ITC Tehnopolisom, organizovali su dodjelu priznanja autorima  fotografija pristiglih na konkurs „Sačuvajmo rijeke“ i izložbu fotografija nikšićkih vodotoka.

Povodom obilježavanja međunarodnog dana rijeka održali smo za djecu vrtića „Kosovka djevojka“animatorsku radionicu na temu „Kad bi rijeka progovorila“, kako bi mališane od malih nogu edukovali o ekologiji, zaštiti životne sredine i vodnih resursa.

Cilj obilježavanja pomenutog datuma je da skretanje pažnje na neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima u lokalnoj zajednici, kao i podsticanje inicijativa koje će doprinijeti poboljšanju stanja na terenu.

Na foto konkurs „Sačuvajmo rijeke“ pristiglo je oko stotinu fotografija, a priznanja su uručena: Milanu Šapuriću, Lazaru Matoviću, Stefanu Đukiću, Peru Nikčeviću, Petru Džakoviću, Mariji Ćalov, Mariji Kavaji, Aleksi Miniću, Tanji Krušić, Slađani Marojević, Jovanu Simaniću, Nađi Kovačević, Sanji Vlahović, Miloradu Mitroviću, Aleksandru Mitroviću, Elmi Međedović, Zoranu Jovanoviću,Itani Jovanović i Janku Matoviću.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s