Trening za gritere

Društvo mladih ekologa Nikšić i Agencija za loklanu demokratiju iz Crne Gore u saradnju sa partnerima iz Italije i Srbije realizuju projekat „Balkan Greeters“.

Griteri su ljudi koji vole svoj grad ili mjesto i uživaju da posjetiocima pokažu njegove skrivene dragulje. To su pozitivne, nasmijane, fleksibilne, predusretljive i komunikativne osobe različitih profila ponosni na svoj grad i spremni da predstave gradske prostore iz drugačijeg ugla na jedinstven – svoj način.

Griteri nijesu turistički vodiči, niti griteri mogu zamijeniti turističke vodiče, kao obučene turističke kadrove, već su griteri „prijatelji koje posjetilac nije ni znao da ima“. To su volonteri koji za svoje usluge ne dobijaju novac nego osmijeh na licima posjetilaca i prijatelji koji će olakšati boravak u gradu i učiniti ga još prijatnijim.

Tokom šetnji, ekološke vrijednosti se veoma poštuju, kao i socio-kulturna autentičnost svake zajednice.

U periodu od od 16. do 21. aprila predstavnici Društva mladih ekologa i Agencije za lokalnu demokratiju su boravili u Tolmezzu, Italija gdje su se kroz trening upoznali sa radom Italijanskih Gritera, u oblasti Carnia, u regiji Friuli-Venecija-Đulija.

Trećeg jula realizujemo trening u Crnoj Gori gdje bi potencionalni griteri bili u prilici da se upoznaju sa našim iskustvima a takođe bi prošli neophodnu obuku kojom će rukovoditi kolege iz Italije.

Ukoliko ste lokal patriota,  imate volju da se družite i upoznavate sa predstavnicima različitih kultura, imate malo slobodnog vremena koje bi kao griter željeli da posvetite drugim ljudima pozivamo Vas da se prijavite putem e-mail: ayen-ben@t-com.me, najkasnije do 24. juna.

U peridu od 25. juna do 01. jula planirano da se održi informativni sastanak sa potencionalnim griterima.

Molimo vas da nam u prijavi uz biografiju pošaljete i kraće motivaciono pismo.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s