Učešće na konferenciji u Turskoj

Predstavnik NVO Društva mladih ekologa je učestvovao na „Regionalnu konferenciju o učešću javnosti“ koja se održala od 28. do 29. juna 2018. u Instanbulu.

Učesnici kongferencije su bili predstavnici nevladinog sektora iz Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

Konferencija je poslužila kao dobra prilika da se razmijene mišljenja i izraze stavovi o temama koje su se odnosile na: ciljeve održivog razvoja i učešće javnosti, učešće javnosti u kontekstu Arhuske konvencije, rano i transparentno uključivanje u donošenje odluka, pristup pravosuđu i sudskim slučajevima o učešću javnosti, učešće civilnog društva u donošenju odluka o životnoj sredini u regiji, uloga medija i komunikacija u učešću javnosti, rodna pitanja u učešću javnosti, razvoj smjernica za rano i transparentno uključivanje javnosti, planiranje i projektovanje konsultativnih procesa.

Konferencija je realizovna u okviru projekta „Civilno društvo zagovara ekološki prihvatljiv društveno – ekonomski razvoj (CO SEED), gdje je NVO Društvo mladih ekologa zajedno sa Sjevernom zemljom i Centrom za zaštitu i proučavanje ptica korisnik subgranting programa.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s