Predstavljen projekat „Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost“

Nikšić, 05.07.2018. Danas je u Tehnopolisu  organizovana pres konferenciju na kojoj je predstavljen projekat „Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost“ koji NVO Društvo mladih ekologa partnerski realizuje sa NVO Župa u srcu a finansijski je podržan od Mreže za ruralni razvoj Crne Gore kroz ALTER projekat.

„Pozvali smo organizacije civilnog društva iz čitave Crne Gore da podnesu punu aplikaciju vezano za izgradnju kapaciteta u jednoj od tematskih oblasti – lokalni razvoj zajednice, ruralni razvoj, lagovi, održivo upravljanje prirodnim resursima, zaštita okoline, socijalna ekonomija, održiva poljoprivreda, i slično“, kaže Đorđije Brkuljan, predstavnik Mreže za ruralni razvoj Crne Gore.

Osnovni cilj projekta je doprinos razvoju ruralnih oblasti u Crnoj Gori, a specifični stvaranje boljih uslova za organizovanje lokalnih grupa koje će kreirati razvoj ruralnih oblasti i povećati atraktivnosti i stvaranje nove vrijednosti ruralnih područja.

„Ukupan budžet projekta je 17.448 eura, a ciljne grupe su građani koji žive u ruralnim oblastima Crne Gore, nacionalne i lokalne vlasti, udruženja proizvođača, etno i turistička domaćinstva u ruralnim područjima, naučna i stručna javnost, lokalni i nacionalni mediji“, istakao je Miodrag Karadžić, direktor NVO „Društvo mladih ekologa Nikšić“.

U okviru projekta „Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost“ planirane su brojne inovativne aktivnosti koje će imati značajne rezultate za njihovo bolje organizovanje i pripremu za fondove Evropske Unije.

„Osim izrade vizuelnog identiteta, koji će osigurati bolju vidljivost i promociju aktivnosti, projektom je planirano promovisanje koncepta „Lider“ koji je u Evropi dao značajne rezultate u ruralnim sredinama, a u Crnoj Gori tek počinje. Projektom će se promovisati rad, prošle godine osnovanog Savjeta za održivi razvoj Župe, koji bi u bliskoj budućnosti bio kostur za osnivanje jedne od lokalnih akcionih grupa u ruralnom dijelu Nikšića.“, dodao je Jovo Radulović, predstavnik NVO „Župa u srcu“.

Projekat je planirano da traje do marta 2019.godine.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s