Jačamo aktivnosti na zaštiti voda

DMEN-SRK NK 1 15.12.18.Nikšić: 15.12.2018.godine. Predstavnici nevladine organizacije Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) i Sportsko ribolovnog kluba Nikšić (SRK NK) su održali sastanak na kojem su diskutovali o modelima budućeg zajedničkog rada na polju očuvanja voda Nikšića od zagađenja i krivolova.

Ovo je bio i inicijalni sastanak za formiranje „Servisa za zaštitu voda“, neformalnog  tijela koje će činiti 5-7 članova a osim predstavnika ove dvije organizacije biće sastavljen i od pojedinaca i predstavnika drugih organizacija u čijem je opisu djelovanja zaštita životne sredine i ekologija.

Prevashodna svrha formiranja servisa se sastoji u potrebi i organizovanijem radu na edukaciji lokalne zajednice i zaštiti voda od nelegalnog odlaganja otpada, zaštiti voda od nelegalnog izlova ribe, radu na animiranju i prikupljanju sredstava u zajednici za sprovođenje akcija uklanjnaja otpada i oplemenjivanja terena oko nikšićkih voda.

Takođe je na sastanku dogovoreno da se zajedničkim snagama ove dvije organizacije pristupi prikupljanju građe za edukativnu brošuru „Kodeks ekološkog ponašanja prema vodama“, koja će se štampati i služiti u svrhu jačanja svijesti zajednice o značaju pravilnog i odgovornog odnosa prema vodnim resursima sa aspekta odlaganja otpada i bavljenja sportskim ribolovom. Biće dijeljene ribarima i građanima kroz buduće planske kampanje.

Sastanak je realizovan kroz projekat „Učinimo vode ljepšim“ koji se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a koju sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)“. U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

 

 

Ovaj unos je objavljen pod Aktivnosti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s